Opinie

Bardzo dobry olej o niepowtarzalnym smaku, ubogacający wszystkie potrawy, do których jest do dany, np. sałatki, przystawki oraz rożnego rodzaju desery. Wysokiej jakości i o znanym pochodzeniu.

Justyna P.

Nie miałam pojęcia jak dobrze może smakować olej z prażonych pestek dyni, dopóki nie spróbowałam oleju Pestka. Jest niesamowity; gęsty i cudownie wyrazisty w smaku. Odkąd się u nas pojawił zastąpił oliwę i wszystkie inne oleje tłoczone na zimno. U nas w domu nr 1 👍.

Ada C.

Pierwszy zakupiony olej z prażonych pestek dyni trafił do mojej kuchni na zasadzie polecenia i przekazanej wiedzy na temat jego właściwości. Szybko odkryłam, że jest to rewelacyjna baza do stosowania w kuchni. Można go stosować zarówno do zwykłego polania kromki chleba, do sałatek, do sosów, a nawet do lodów i innych deserów. Smak jest tak niezwykły, że chce się go używać do wszystkiego. Mój charakter pracy przez wiele lat był w pozycji siedzącej z konsekwencją zaparć. Po wprowadzeniu oleju do diety ten problem zniknął, a perystaltyka jelit znacznie się poprawiła. Bardzo polecam!

Anna T.

Dla nas (nie tylko dla mnie, lecz również dla wszystkich w domu) olej Pestka odznacza się wyjątkową jakością. Próbowaliśmy różnych innych rodzajów oleju z pestek dyni, które były całkiem w porządku, lecz to już nie to co Pestka.

Jerzy K.

O oleju z prażonych pestek dyni, dowiedziałam się parę lat temu od znajomej, która zachwalała jego smak i właściwości zdrowotne. Zapragnęłam go wypróbować w swojej kuchni i rzeczywiście prawdziwy smak prażonych pestek dyni i piękny ciemno zielony kolor. Używam go do sałatek, a połączenie po polanych pierożkach z jabłkami to niebo w gębie. Polecam koniecznie spróbować. Wart jest każdej ceny.

Anna K.

Z całego serca polecam olej z prażonych pestek dyni Pestka z uwagi na wspaniały orzechowy smak, który w naszym domowym menu wzbogaca i uzupełnia smak wszystkich zup krem, szczególnie zupy dyniowej i brokułowej. Dodaje go także do sałatek, past, humusów, ale również do słodkich deserów i naleśników. Olej z pestek dyni zawiera mnóstwo składników i wartości odżywczych, m.in żelazo i magnez, korzystnie wpływa na zdrowie, ale żeby przynosił efekty należy go spożywać regularnie dlatego cieszę się, że czwórka moich dzieci codziennie sama sięga po niego bez zachęcania.

Magdalena M.

Najlepsza oliwa dyniowa jaką jadłam! Jej orzechowy posmak pasuje praktycznie do wszystkich dań. A lody waniliowe polane tą oliwą ...coś niepowtarzalnego! TEN olej z prażonych pestek dyni doskonały. Niepowtarzalna nuta smakowa!

Urszula M.

Węgierski olej z prażonych pestek dyni jest u nas na stole „na co dzień i od święta”! „Polewamy” nim każdy rodzaj sałatek albo moczymy pieczywo, a kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a przy tym zdrowego, to przygotowujemy prażone jabłuszka z cynamonem i skrapiamy olejem. Oczywiście używamy oleju tylko na zimno, aby nie tracić walorów smakowych i prozdrowotnych. Ten olej jest też sprawdzonym prezentem. Jego głęboki ciemnozielony kolor jest po prostu piękny a smak jedyny! Uważam, iż w kuchni to po prostu produkt must have!

Anna S.